Benvingut al principal museu de la impremta d'Espanya. Inclou màquines, mobles, tipografies tant d'impressió com d'enquadernació.
És el més complet dels existents en Espanya i un dels més importants d'Europa.
El seu marc, l'esplèndit Monasteri de Santa Maria del Puig i alguns dels seus continguts com la reproducció fidel de la prensa de Gutenberg del Museu de Magúncia, única en Europa, ho convertixen en un Museu de referència per als amants de l'Imprenta i les Arts Gràfiques.
El contingut es presenta a través de maquinària i objectes d'us des de les albors de l'imprenta fins als diferents sistemes d'impressió desenrollats en l'història de les Arts Gràfiques.
Séries didàctiques que marquen l'evolució dels diferents sectors en el complement de magnífics panels explicatius i sales dedicades a sectors específics com la xilografia, la encuadernació. Des del tipo mòvil a l'impressió digital.
El Puig de Santa María
En este poble de la comarca de l’Horta Nord s'ubica el monasteri mercedari que acull des de 1987 el Museu de la Impremta i les Arts Gràfiques actualment depenent de la Generalitat Valenciana i inicialment denominat Museu de l'Imprenta Lambert Palmart-Jacobo Vizlant pels seus fundadors Ricardo Vicent, José Huguet i Gonzalo Sales.
La ciutat de Valéncia conta en el passat més esplendorós dels inicis de l'imprenta espanyola; en ella es va instalar el primer gran núcleu d'impressors que varen realisar la major producció incunable en eixe periodo de l'imprenta inicial, va vore la llum la primera obra lliterària Les Trobes en Lahors de la Verge Maria, la primera obra de ficció De duobus amantibus i la primera en data d'edició Comprehensorium.